slide5

Probabil ca toata lumea a vazut anunturi, pe net sau in diverse reviste, in care se promit slabiri spectaculoase de 10, 15 sau chiar 20 de kg intr-o luna. Probabil ca fiecare isi da seama ca toate aceste anunturi sunt false, DAR spera ca, daca nu va slabi 20 kg intr-o luna, macar 10 kg tot va reusi. Din nefericire, toate aceste anunturi nu sunt altceva decat escrocherii, de multe ori raspandite la nivel mondial, iar impactul lor asupra sanatatii este devastator. Daca adaugam la aceste diete ,,miraculoase'' si pastilele de slabit, avem o imagine completa asupra modului in care oamenii din dorinta de a-si face bine, isi fac rau...

Am discutat cu multi din cei care au incercat aceste diete, ceaiuri sau pastile minune si i-am intrebat de ce au ales aceasta cale. Raspunsurile au fost de cele mai multe ori legate de faptul ca obtineau o slabire rapida fiind constienti ca nu puteau sa tina, pe perioade lungi de timp, diete drastice. Cei care au luat pastile, doreau sa isi inhibe senzatia de foame si sa isi accelereze evacuarea intestinala. Daca ar fi stiut ce efecte nocive pe termen lung au aceste metode, probabil ca nu le-ar fi incercat niciodata. 

Atunci cand te hotarasti sa urmezi sfaturile unui nutritionist, prima intrebare ar trebui sa fie: - Ce pregatire de specialitate aveti?

De atfel, cand mergi la un stomatolog sau la un chirurg, cauti sa afli cat mai multe despre pregatirea acelui medic. De ce sa nu procedezi la fel si cand mergi la un nutritionist -dietetician? In fond, de sfaturile sale depinde silueta si mai ales, sanatatea ta.

Vei fi uimit sa constati ca marea majoritate a "expertilor" in domeniu, nu are nicio pregatire de specialitate sau, in cel mai bun caz, un curs de 2-3 luni pe la vreo firma de formare profesionala. Pana de curand, singurii medici cu pregatire in nutritie erau medicii diabetologi. Dar, prin natura meseriei, acestia sugerau doar diete restrictive specifice patologiei diabetice. O dieta restrictiva are sens doar in cazul anumitor afectiuni. Astfel, oamenii percep dietele ca pe un lucru greu si frustrant si de aceea, ezita in a porni pe acest drum. Daca o dieta este greu de urmat, dupa o anumita perioada, se revine la modul de viata anterior. Prin urmare, vor reveni in scurt timp si kilogramele pierdute cu atata suferinta.

Dupa absolvirea Facultatii de Medicina si a Facultatii de Nutritie si Dietetica, am participat la multe seminarii si conferinte in strainatate. M-am hotarat sa aduc un plus de profesionalism in acest domeniu si astfel, am structurat programul de nutritie RECALIBRAREA RASPUNSULUI HORMONAL care are la baza cele mai noi descoperiri in domeniul nutritiei la nivel mondial. Este un program de nutritie personalizat pentru fiecare pacient in parte, dar care are un numitor comun. Nu va veti infometa, nu veti sari peste mese, nu veti manca numai varza sau numai carne. Nu veti mai refuza sa iesiti cu prietenii la restaurant pentru a nu fi tentati sa incalcati dieta. Nu va veti mai trezi noaptea de foame si nu veti inghiti in sec la vederea unei reclame la ciocolata. Modificarile se vor petrece treptat, fiziologic, fara a pierde din masa musculara ci din tesutul adipos. 

Schimbarea ce va urma, te va transforma in cea mai buna varianta a ta pentru tot restul vietii.

E mai usor decat crezi !

 

(C) 2017 www.stop-dieta.ro